Šta znače upozorenja na instrument tabli rent a car vozila?

Avaco Rent a car > Blog > Uncategorized > Šta znače upozorenja na instrument tabli rent a car vozila?

Šta znače upozorenja na instrument tabli rent a car vozila?

decembar 26, 2018 / 0 Comments / 54 / Uncategorized
Rent a car Avaco - Šta znače upozorenja na instrument tabli rent a car vozila?
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Iako svaki vozač poznaje svoju instrument tablu, šta raditi kada je u pitanju rent a car vozilo? Razni modeli automobila imaju razna upozorenja koja možda nisu tako očigledna na prvi pogled. Ukoliko je u pitanju neki ozbiljniji problem, vrlo je moguće da ugrožavate svoju i tuđu bezbednost time što ne reagujete. U skladu s tim, napisali smo ovo kratko uputstvo koje uključuje neke od najčešćih upozorenja, njihovo objašnjenje kao i saveti šta da uradite povodom toga. Želimo da uvek budete bezbedni bez obzira koji ste model rent a car automobila izabrali.

Pritisak u gumama

Ako niste ranije videli ovo upozorenje, nije tako lako pretpostaviti šta to zapravo znači. U pitanju je upozorenje za pritisak u gumama. Većina novijih modela automobila ima ovaj senzor koji obaveštava vozača da je makar jedna od guma oštećena ili probušena. Kada je u pitanju rent a car vozilo, ovaj problem može biti skup i neprijatan ako se ne otkrije na vreme. Ukoliko se ta lampica upali čim preuzmete automobil, odmah kontaktirajte agenciju i tražite novo vozilo.

Problem sa kočnicama

Relativno sličan dizajn upozorenja se koristi i za problem sa kočnicama. Ukoliko vidite ovu lampicu, znajte da je u pitanju vrlo ozbiljan problem koji se ne sme ignorisati. Bilo da je problem u kočionim disku, tečnosti za kočenje ili softveru, ovo upozorenje znači da ćete morati da stanete i proverite sve gume. Vrlo je moguće da ćete i u samoj vožnji primetiti da automobil zanosi u jednu stranu. Nekada davno, pre implementacije senzora, to je bio glavni pokazatelj.

Vazdušni jastuci

Ovaj simbol krajnje čudnog izgleda je još jedno vrlo bitno upozorenje. U pitanju je problem sa vazdušnim jastucima, bilo da su u pitanju pojedinačni jastuci ili čitav sistem. Ne smete nikad da se igrate sa vašom sigurnošću i sigurnošću vaših saputnika, pa zbog toga morate da se pobrinete za ovaj problem odmah. Naravno, kada je u pitanju rent a car agencija, oni su dužni da vam obezbede kompletan i neoštećen automobil. Obavezno zatražite novo vozilo.

Slab pritisak u pumpi za ulje

Ovo upozorenje se odnosi na pritisak ulja u motoru i obično podrazumeva ozbiljniji problem. Neki stručnjaci smatraju da kada se pojavi ova lampica, motor je već oštećen i, samim tim je prekasno. Međutim, to ne mora uvek da bude slučaj. Vrlo je moguće da je u pitanju samo nedostatak ulja i da se to može relativno jednostavno srediti. Kao i uvek, rent a car agencije su dužne da vam pomognu oko ovog problema. Štaviše, male su šanse da ćete naleteti na ovu komplikaciju pošto se svi automobili konstantno servisiraju.

Temperatura motora

Motori generalno proizvode veliku količinu toplote tako da često umeju da prave probleme i često su te komplikacije ozbiljne. Ovo upozorenje znači da je temperatura motora veća od dozvoljene i da morate nešto da preuzmete povodom toga. Zaustavite automobil odmah ukoliko se ova lampica upali i dozvolite motoru da se malo ohladi. Ne pokušavajte sami da popravite problem zato što pregrejani motor može biti vrlo opasan. Rent a car agencija će poslati ili novo vozilo ili nekoga ko može da sredi situaciju.

Sigurnosni pojasevi

Kao i vazdušni jastuci, sigurnosni pojasevi su neizostavni deo svakog modernog automobila. Iako se problem sa pojasevima ne čini tako ozbiljnim, svakako nije nešto sa čim se treba igrati. Većina modernih vozila ima senzore na sedištima koji mogu da utvrde da li je putnik osiguran ili ne. Ako ovaj sistem ne funkcioniše, može doći do težih povreda sa smrtnim ishodom tako da obavezno skrenite pažnju vašoj rent a car agenciji.

Zašto renta a car Avaco Beograd

Ako želite pouzdanu rent a car agenciju sa kojom nećete morati ni da razmišljate o upozorenjima na instrument tabli, kontaktirajte našu rent a car agencijuAvaco. Najbolje cene i vrhunska usluga – Avaco je vaš pouzdan partner na svakom putovanju.

Leave your comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJPOVOLJNIJE RENTIRANJE U GRADU?

Pozovite nas
REZERVACIJA