Šta da radite u vozilu kada je velika gužva na granici?

Avaco Rent a car > Blog > Uncategorized > Šta da radite u vozilu kada je velika gužva na granici?

Šta da radite u vozilu kada je velika gužva na granici?

decembar 26, 2018 / 0 Comments / 52 / Uncategorized
Rent a car Avaco - Šta da radite u vozilu kada je velika gužva na granici?
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Velika gužva na granici je česta pojava tokom letnjih meseci ali i uvek kada su neki  praznici pred nama. Radost zbog dugoočekivanog odmora mogu da pokvare neplanirane situacije. A jedna od njih jeste velika gužva na granici. Kao i prethodnih godina, tako je i ovogodišnja letnja sezona donela višečasovna zadržavanja na svim graničnim prelazima. Te po mišljenju mnogih, velika gužva na granici kako leti tako i van sezone je postala neminovnost na koju se svi moramo pripremiti kada polazimo na put.

Svakodnevni izveštaji AMSS pokazuju da se intenzitet prelaska preko granice konstantno povećava. Naročito ka Bugarskoj, Grčkoj, Makedoniji pa i Mađarskoj. Avaco Rent A Car agencija iz Beograda vam u ovom blogu pruža savete kako da iskoristite vreme dok čekati na granici.

Velika gužva na granici – kako je izbeći

Baš kao što ste napravili plan letovanja, tako je potrebno da isplanirate i polazak. Na taj način ćete izbeći duža zadržavanja na granici koja vam oduzimaju dragoceno vreme od godišnjeg odmora. Statistika je pokazala da postoje dani u nedelji kada je velika gužva na granici. Te stručnjaci preporučuju da, ukoliko ste u mogućnosti, na putujete petkom. Jer, da bi iskoristili slobodne dane koje nudi vikend, najviše ljudi kreće na odmor upravo tada. Pa su na naplatnim rampama i granicama i najveće gužve. Najbolje je da krenete najkasnije u četvrtak ujutru. I kada je povratak kući u pitanju treba se pridržavati pravila kako biste izbegli prelazak granice u nedelju.

Takođe, velika gužva na granici nastaje i u određenim satima u toku dana. Najmanje ćete čekati ako granicu prelazite u ranim jutarnjim satima, pre smene carinika i policajaca. Savremeni sistem tehnologije sa kamerama na granicama, danas, omogućava da pratite stanje, odnosno gužvu na njim tokom puta. U tom slučaju možete iskoristiti neki od alternativnih pravaca i manjih prelaza na kojima, često, nema gužve.

Velika gužva na granici stvara nervozu ne samo kod odraslih već i kod dece

Ma koliko ste strpljivi velika gužva na granici u jednom trenutku izazvaće nervozu. Naročito je to izraženo kod porodica sa malom decom. Jer, sate vožnje i nespavanja smenili su sati čekanja. Mališani postaju nestrpljivi, gladni, žedni, pospani. A vi sve više uznemireni. Kao posledica toga mogu nastati rasprave u kolima bez ikakvog povoda. Zato, ako putujeta sa decom obavezno spakujte igračke, slikovnice ili, pak, pustite deci crtani film na tabletu kako biste zaokupirati njihovu pažnju. Na taj način i vi ćete imati potreban mir koji možete da iskoristite da napunite baterije za nastavak puta. Imajte u vidu i dovoljnu količinu hrane, grickalica, vode i sokova u slučaju da vas očekuju sati na granici. Na ovaj način nećete narušiti ni dnevnu ritinu dece. Te će ona jesti u isto vreme kao i kod kuće.

Velika gužva na granici – posvetite se sebi

Možda zvuči obeshrabrujuće, ali velika gužva na granici ima i pozitivnu stranu. Ovo je savršeni trenutak da sredite slike u telefonu, odgledate film koji ste odavno želeli ali nista našli vremena. Ili započnete čitanje knjige koju ste spremili za plažu. Ukoliko sami putujute, iskoristite ovo vreme da pozovote prijatelje kojima niste stigli da se javite. Možda se setiti drage osobe koju dugo niste čuli. Pa eto idealne prilike da obnovite kontakt. Sigurni smo da će vam u prijatnom razgovoru vreme proleteti. I da nećete ni primetiti kolika je, zaista, bila gužva na granici.

Iskusni vozači koji često putuju sami ističu da je gužvu najbolje iskoristiti za razmišljanje. Odnosno, da preispitate neke odluke koje ste doneli i razmislitite o rešenjima za pojedine probleme. I za kraj nemojte da zaboravite da muzika donosi dobro raspoloženje. Zato, pojačajte svoju omiljenu pesmu i pustite glas!

Leave your comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJPOVOLJNIJE RENTIRANJE U GRADU?

Pozovite nas
REZERVACIJA