Šta da radite ako sipate pogrešno gorivo u vaš rent a car automobil?

Avaco Rent a car > Blog > Uncategorized > Šta da radite ako sipate pogrešno gorivo u vaš rent a car automobil?

Šta da radite ako sipate pogrešno gorivo u vaš rent a car automobil?

26/12/2018 / 1 Comments / 149 / Uncategorized
Rent a car Avaco - Šta da radite ako sipate pogrešno gorivo u vaš rent a car automobil?
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Kada iznajmljujete automobil, veoma je bitno da pre toga istražite model koji želite da rentirate na sajtu rent a car agencije. Na taj način možete saznati razne bitne informacije o vozilu koje vam mogu koristiti na putu. Ono što većina zaboravi da pita je koje gorivo treba da natoče u rent a car vozilo. Neretko se dešava da korisnici rent a car usluga sipaju pogrešno gorivo u automobil i ne znaju šta da rade povodom toga. U ovom članku ćemo vam reći, korak po korak, kako treba da postupite ukoliko dođe do ovog problema.

Vrste goriva

Dizel u benzinskom motoru ne može da funkcioniše, tako da će vaš rent a car automobil jednostavno stati čim potroši i ostatak benzina u sebi. Znatno je veći problem ako se desilo obrnuto i ako ste sipali benzin u dizel motor. Benzin mnogo brže sagoreva tako da može doći do mini eksplozija koje će svakako oštetiti motor.

Ne palite motor

Ako ste već na pumpi shvatili da ste sipali pogrešno gorivo, najvažnije je da se setite da ne palite motor. Na taj način ćete sprečiti da neadekvatno gorivo dođe do motora i prouzrokuje štetu. Sa druge strane, ako ste se setili tek kada ste upalili motor, zaustavite vozilo što je pre moguće. Naravno, nemojte to da radite naglo ako ste na putu, kako ne biste ugrozili druge učesnike u saobraćaju.

Odgurajte automobil sa strane

Nakon što ste zaustavili vaše vozilo, morate da se postarate da ne smetate ostalim automobilima oko vas. Postavite menjač u neutralnu poziciju i odgurajte rent a car vozilo sa strane. Možete zamoliti nekog za pomoć pri guranju. Ljudi su uglavnom spremni da pomognu drugim vozačima, zato što su i sami prošli kroz to bezbroj puta. Ako ste još na pumpi, pomerite vozilo kako bi i drugi automobili mogli da uzmu gorivo.

Pozovite rent a car agenciju

Kada ste se konačno zaustavili i udaljili, vreme je da pozovete vašu rent a car agenciju. Ovo sasvim sigurno nije nešto što im se dešava prvi put tako da će vam dati jasne instrukcije šta treba dalje da uradite. Saznajte na koju lokaciju treba da vratite automobil, a zatim pozovite šlep službu da vas dovede tamo. Nikako ne smete sami da odvezete rent a car vozilo tamo. Agencija će vam najverovatnije predložiti službu, a mogu i organizovati transport vozila na drugi način.

Avaco rent a car agencija

Najvažnije kod ovih situacija je da znate da ste izabrali pouzdanu i kvalitetnu rent a car agenciju koja uvek može da vam izađe u susret. Avaco agencija nudi ogroman broj različitih vozila za sve vaše rent a car potrebe. Na našem sajtu ćete pronaći sve neophodne informacije o modelima, uslovima iznajmljivanja, kao i često postavljana pitanja.

Najvažnije od svega je što nudimo i opciju online rezervacije rent a car vozila putem kompjutera ili mobilnog telefona. Gde god da se nalazite, u svakom trenutku možete da naručite željeni automobil po najpovoljnijim cenama. Posetite nas i izaberite pravo rent a car vozilo za vas.

Leave your comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJPOVOLJNIJE RENTIRANJE U GRADU?

Pozovite nas
REZERVACIJA