Rentiranje vozila – prednosti dugoročnog najma

Avaco Rent a car > Blog > Uncategorized > Rentiranje vozila – prednosti dugoročnog najma

Rentiranje vozila – prednosti dugoročnog najma

26/12/2018 / 3 Comments / 68 / Uncategorized
Rent a car Avaco - Prednosti dugoročnog najma vozila
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Rentiranje vozila podrazumeva iznajmljivanje vozila na određeni vremenski period. Rent a car agencije pružaju svoje usluge ljudima koji su u turističkoj ili poslovnoj poseti, onima koji nemaju svoj auto ili, pak, vlasnicima oštećenih vozila koji čekaju popravku. Najčešće se rentiranje vozila odnosi na kraće vreme – od nekoliko sati do nekoliko nedelja. Međutim, može da obuhvati i znatno duži period.

Avaco rent a car vam ukazuje na prednosti dugoročnog najma

Šta obuhvata dugoročno rentiranje vozila? Dugoročno rentiranje vozila obuhvata iznajmljivanje na period duži od mesec dana, pa čak do 5 godina. Funkcioniše kao i svako drugo iznajmljivanje vozila. To znači da plaćate fiksnu mesečnu ratu i dobijate potrebno osiguranje, redovnu kontrolu i zamenu guma.Dugoročni najam automobila obično koriste kompanije čiji poslovi se u određenoj sezoni povećavaju. U tom periodu povećava se i potreba za većim brojem automobila. Zato je isplativije iznajmiti vozilo prema potrebi nego ga imati u vlasništvu i održavati, a samo povremeno koristiti. Takođe, dugoročno rentiranje vozila mogu da koriste i fizička lica tokom dužeg putovanja ili im je, jednostavno, lakše da plaćaju najam nego ratu za kredit.

Dugoročno rentiranje vozila – niži troškovi i fleksibilniji ugovor

Jedna od ključnih prednosti koje nudi ovo rentiranje vozila jeste nepostojanje obaveza. Za depozit je potrebna samo rezervacija sredstava na kreditnoj kartici u iznosu jednog ili dva mesečna najma. Sa ovakvim ratama lakše možete da upravljate svojim ili budžetom kompanije. To znači da, ukoliko se finansijska situacija promeni, vozilo se može vratiti pre isteka dogovorenog roka bez plaćanja ikakve kazne.

dugorocni najam vozila rent a car beograd

Nema gubitaka vrednosti

Svi znamo da se tokom vremena automobil troši, pa je potrebno izdvajati sredstva za njegovu poravku i redovno servisiranje. Kod dugoročnog rentiranja vozila ne morate da brinete o amortizaciji. Jer, plaćate samo ratu i gorivo, a rent a car agencija je dužna da se brine o redovnim servisima automobila. Kada se ugovor o zakupu završi, finansijska odgovornost osobe koja iznajmljuje vozilo je gotova (pod pretpostavkom da nije došlo do udesa kod koje je vozač kriv).

Dugoročno rentiranje vozila je bolje od finansijskog lizinga

Rentiranje vozila na duži period ima velike prednosti u odnosu na lizing, pa predstavlja neku vrstu konkurencije. Prvo, ugovor o iznajmljivanju možete sklopiti veoma lako, u samo jednom danu. On ne zahteva ogromnu dokumentaciju kao lizing, niti proveru boniteta i izdvajanje novca za troškove obrade kredita. Takođe, rata za iznamljivanje je znatno niža i nema zakonskih ograničenja u smislu opterećenja zarade. Kod pravnih lica vozila se ne knjiže u osnovna sredstva, već u troškove, a PDV u predporez. Ugovorom za rentiranje vozila uključene su usluge registracije i tehničkog pregleda, osnovno i kasko osiguranje, redovni servis i održavanje, zamena zimskih i letnjih guma, preuzimanje na željenoj adresi, kao i dobijanje drugog vozila u slučaju da se iznajmljeni automobil pokvari. Ove povoljnosti nećete dobiti lizingom, pa ne čudi što je dugoročni najam vozila poslednjih godina sve popularniji.

Avaco rent a car vam nudi mogućnost da izaberete vozilo po želji i za period koji vama odgovara.
Pogledajte našu ponudu rent a car vozila i odaberite model koji vama odgovara.

Leave your comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJPOVOLJNIJE RENTIRANJE U GRADU?

Pozovite nas
REZERVACIJA