Rent a car – Kako da izbegnete skrivene troškove

Avaco Rent a car > Blog > Uncategorized > Rent a car – Kako da izbegnete skrivene troškove

Rent a car – Kako da izbegnete skrivene troškove

18/12/2018 / 0 Comments / 47 / Uncategorized
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Rent a car agencija je firma koja pruža usluge iznajmljivanja automobila u određenom vremenskom periodu, koji se obično kreće od nekoliko sati do nekoliko nedelja.

Rent a car – Kako da izbegnete skrivene troškove

Rent a car agencije za iznajmljivanje automobila prvenstveno služe ljudima kojima je potrebno privremeno vozilo, na primer, onima koji nemaju sopstveni, vlasnicima oštećenih ili uništenih vozila koja čekaju popravku ili osiguranje, a pre svega turistima koji su došli u posetu Beogradu ili obilazak Srbije. Rent a car ne podrazumeva samo iznajmljivanje malih automobila, već i većih porodičnih vozila, robusnih SUV terenaca kao i kombi vozila za transport koja se često rentiraju prilikom grupnih putovanja ili obilazaka mesta, planina ili manastira po Srbiji.
Takođe, rent a car agencije vam nude dodatnu opremu za vozila kao što je navigacioni sistem, sigurnosna sedišta za decu…

Rent a car biznis u svetu započinje u XX veku

Rent a car biznis se razvio još početkom 20. veka. Neke evropske rent a car kompanije su početkom XX veka pokrenule svoj posao sa tri automobila za iznajmljivanje. U Americi ovaj posao pokrenuo je Joe Saunders 1916. godine sa samo jednim automobilom marke Ford, da bi već naredne imao čak 18 vozila koja su iznajmljivana za 10 centi po milji.
Nakon Nemačke i Amerike, 1920. godine rent a car posao se pojavio i u Velikoj Britaniji, dok je pravi procvat doživeo nakon Drugog svetskog rata, kada je porast putovanja doveo do osnivanja nekoliko poznatih međunarodnih rent a car kompanija.

rent a car agencija beograd

Uslovi iznajmljivanja vozila se drastično razlikuju među zemljama

Putovanje avionom je najbrži način da stignete do željene destinacije. Međutim, već na aerodromu se javlja problem sa prevozom do vaše krajnje destinacije. Ukoliko ste navikli da budete nezavisni i slobodni prilikom putovanja, lokalni autobuski prevoz i praćenje njegovog reda vožnje neće vam odgovarati, dok taksi usluge nisu preporučljive na duže staze zbog visoke cene. Tada je najbolja opcija iznajmljivanje automobila.
Danas, nema zemlje niti grada koji nema rent a car agenciju. Iako je ovo globalni posao morate znati da postoje značajne razlike u pogledu uslova iznajmljivanja vozila između rent a car agencija.
Avaco rent a car vas upoznaje sa onim najbitnijim razlikama i o čemu treba da vodite računa prilikom odlučivanja za rent a car agenciju.

rent a car belgrade equipment

Koji je minimalni broj godina da bi osoba mogla da koristi rent a car usluge?

U Americi i većini evropskih zemalja rent a car agencije nalažu da njihovi klijenti moraju biti stariji od 25 godina, sa minimum godinu dana posedovanja vozačke dozvole. Vozačke dozvole koje su štampane arapskim, japanskim i ćiriličnim alfabetom moraju biti dopunjene i međunarodnom vozačkom dozvolom, dok za kineske je dovoljan obrazac za prevođenje.
U našoj zemlji starosna granica je 21 godina, ali lice koje iznajmljuje vozilo mora da minimum dve godine poseduje vozačku dozvolu koju prilaže na uvid.
Najam vozila se plaća kreditnom karticom, uplatom na račun ili gotovinom.

Depozit za rent a car i sakriveni, dodatni troškovi

Za mnoge je najlakši način da pre puta, pronađu na internetu automobil i da izvrše online rezervaciju vozila. Izuzetno je važno da izbegavate rezervacije preko booking posrednika jer oni naravno imaju i višu cenu. Najbolja opcija je da vozilo iznajmite direktno od agencije, rezervacijom na njihovom sajtu, kako bi mogli izabrani automobil da preuzmete na samom aerodromu Nikola Tesla ili u Beogradu.
Takođe, treba obratiti pažnju da li je cena iz ponude zaista krajnja cena za izabrano rent a car vozilo, jer ona može sadržati sakrivene troškove vezane za dodatnu opremu, kao i troškove, odnosno ograničenja na pređene kilometre. Razna prekoračenja i limite koje su preskočili da vam saopšte prilikom preuzimanja vozila, mnoge rent a car agencije vam naplaćuju prilikom vraćanja vozila. Avaco rent a car vam odmah na početku sve jasno i precizno saopšti i dobijate kranju cenu koje se kasnije nikada ne uvećava.
Na našoj strani Uslovi najma rent a car vozila možete se potpuno informisati o osnovnim uslovima koje zahteva Avaco rent a car agencija.

Avaco rent a car ima poslovnicu na aerodromu Beograd i u centru grada na Vračaru, tako da ćete vrlo lako moći da iznajmite vozilo već na dolasku u Beograd.
Kada dođete da pruzmete vozilo, nemojte da se začudite što će vam rent a car agencija na kartici blokirati određeni depozit, koji kod manjih vozila iznosi oko 200 eura, a za veča i do 3.000 eura. Depozit za vreme trajanja najma je obavezan svuda u svetu pa i u Srbiji.

Da biste bili sigurni da će uslovi iz ugovara biti ispunjeni, izaberite Avaco rent a car agenciju, koja posluje dugi niz godina, sa pravim ugovorenim cenama, kao i sa vozilima novije proizvodnje sa opisom datim na našem sajtu.

Pogledajte kompletnu Avaco ponudu rent a car vozila ovde

Leave your comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJPOVOLJNIJE RENTIRANJE U GRADU?

Pozovite nas
REZERVACIJA