Pozajmljivanje auta može biti jako skupo

Avaco Rent a car > Blog > Uncategorized > Pozajmljivanje auta može biti jako skupo

Pozajmljivanje auta može biti jako skupo

26/12/2018 / 0 Comments / 54 / Uncategorized
Rent a car Avaco - Pozajmljivanje auta u Srbiji može biti jako skupo
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Rent a car automobil je uvek najbolja opcija a zašto je tako pokušaćemo da vam približimo u narednom tekstu. Da li možeš da mi pozajmiš svoj auto? Pitanje sa kojim se svaki vlasnik vozila susreo bar jednom u životu. Iako, ono stvara dilemu kod vlasnika, takođe, donosi i ozbiljnu odgovornost kod osobe koja ga je postavila. Rent a car Avaco vam skreće pažnju na opasnosti koje vam donosi pozajmljivanje vozila prijatelju u odnosu na prednosti najma automobila koje vam nudi rent a car agencija u Beogradu.

Kako naš narod kaže “Ženu i auto nikada ne pozajmljuj” 🙂

Davno kada vam prijatelj traži automobil skora pa da nije ni bilo prepreka da mu ne izađete u susret. Jedino briga da ne dodje do oštećenja vozila. A i tada je osiguranje sve pokrivalo. Međutim danas situacija je drastično drugačija. Vlasnik vozila, ukoliko ga je pozajmio nekom drugom, čak može u nekim slučajevima ostati i bez automobila ili završiti u zatvoru. Znate li da ukoliko pozajmite svoj auto drugoj osobi i ona ga vozi sa više od dva promila alkohola u krvi, kola će vam biti oduzeta! Ovo je samo jedno u nizu rigoroznih pravila novog Zakona o saobraćaju, koji je stupio na snagu! A vama u tim situacijama,  jedino preostaje da tužite prijatelja i tražite naknadu štete. Što je najgori mogući scenario. Takođe prolazak kroz crveno svetlo, oštećenja na parkingu i razne druge situacije mogu vas staviti u nezgodnu situaciju. Jer ukoliko prijatelj kaže nisam ja to uradio vi ćete morati da platite kaznu i da dobijete kaznene poene.

Nemaju svi prijatelji loše namere i verovatno da se ne bi ništa desilo ali đavo nikada ne spava. Mnogo stvari može krenuti po zlu. Zbog toga vas Avaco rent a car savetuje da automobil ne pozajmljujete bilo kome, već da svojim prijateljima sugerišete i zbog vas i zbog njih, da iznajme rent a car automobil.

Zašto rent a car automobil?

Zato što je povoljan! A vi ćete mirno spavati. Takođe i vaš prijatelj. A miran san, kao što znamo nema cenu.
Avaco rent a car agencija u svojoj ponudi ima vozilo novije proizvodnje za već od 13 eur po danu! Za toliko male pare niko ne treba da rizikuje prijateljstvo. Iznajmljivanjem rent a car vozila vaš prijatelj je osiguran, dobija tehnički potpuno ispravan automobil i šta god da se desi ne ulazi u rasprave i nelagodne situacije sa svojim prijateljima. A vi mirno spavate. Jer opet, vremena su se promenila. Vlasnik vozila je odgovoran u skoro svakoj situaciji.

Iznajmljivanje rent a car vozila kao najbolja opcija za sve

Vožnja može dovesti do brojnih oštećenja na automobilu poput sitnih ogrebotina od kamenčića na putu ili  do slučajne nezgoda na parkingu. Iako, u ovim situacijama, osoba koja je pozajmila auto nije lično kriva, niti je izazvala nastalu štetu moraće da je plati, jer ona ne podleže osiguranju koje vlasnik vozila ima. Ako koristite usluge rent a car agencije, prilikom potpisivanja ugovora dobijate i potrebno osiguranje od štete. Tako da u slučaju nezgode na parkingu kada niste bili prisutni nećete snositi odgovornost ukoliko je sačinjen policijski zapisnik. U protivnom pun iznos štete biće vam naplaćen. Nove kazne u saobraćaju koje su stupile na snagu početkom aprila donele su strožiju kontrolu i više iznose za plaćanje. To se negativno odnosi i na vlasnike koji su svoj automobil pozajmili, jer u slučaju nesreće iznos se naplaćuje od njihove polise osiguranja, s tim da će oni biti odgovorni za plaćanje odbijene sume kao i svih dodatnih troškova koji nisu pokriveni polisom.

Zato, sledeći put kada vas neko zamoli da mu pozajmite automobil, i za vas kao i za njega, je bolje da mu preporučite rent a car agenciju.

Šta se dešava u slučaju krađe pozajmljenog ili rentiranog vozila?

Ma koliko bili savestan i pažljiv vozač kada pozajmite nečiji auto, može doći do krađe. Strest koji preživite tada je nemerljiv, a dodatno ga povećava osećaj odgovornosti. Postavlja se pitanje šta činiti iako niste krivi – da li čekati da policija obavi svoj posao i, možda, pronađe lopove ili ponuditi novčanu nadoknadu vlasniku, koja svakako nije mala. Sa ovim nedoumicama javlja se i zahlađenje odnosa među vama što može dovesti da, bez razloga, izgubite dobrog prijatelja koji vam je bio oslonac u životu. Upravo je ovo jedan od najbitnijih razloga zašto je bolje iznajmiti rent a car vozilo, jer u slučaju krađe postoji tzv. TP osiguranje (THEFT PROTECTION) kojim ne snosite nikakve materijalne posledice za ovo krivično delo.

Rent a car agencije imaju i stroga pravila vezana za vozačke dozvole. Prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, motornim vozilom, odnosno skupom vozila sme samostalno da upravlja vozač koji ispunjava propisane uslove i ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom one kategorije kojim upravlja. U skladu sa tim članom rent a car agencija dozvoljava iznajmljivanje samo licima starijim od 21 godine koja minimum 2 godine poseduju važeću vozačku dozvolu, što se utvrđuje uvidom. Na žalost, pojedini vozači, usled previše obaveza, previde da im je vozačka dozvola istekla. Ukoliko vaš prijatelj spada u tu grupu, a rešili ste da mu pozajmite vozilo, postoji opasnost da kod rutinske kontrole saobraćajne policije on dobije novčanu kaznu i negativne poene a takođe i vi kaznu. Ova situacija se ne može desiti prilikom iznajmljivanja vozila jer ćete moći da koristite usluge agencije tek kada produžite svoju dozvolu.

Pozajmljivanje  vozila prijatelju može biti velika pomoć, ali takođe nosi i neke rizike po vas. Nadamo se da ste sada malo bolje pripremljeni da procenite situaciju pre pozajmljivanja vozila. Ako vaš prijatelj nema vlastiti auto ili čeka da se popravi u servisu, nemojte se izlagati riziku pozajmljivanja, već mu ponudite Avaco rent a car agencija ima ponudu za 13 eur gde može iznajmiti mali automobil za dnevne potrebe ili za već od 20 eur neko od vozila za putovanja. Pogledajte kompletnu ponudu avaco rent a car vozila

Rent a car Avaco Beograd, Trnska 7, Vračar i aerodrom Nikola Tesla, Surčin.

Leave your comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJPOVOLJNIJE RENTIRANJE U GRADU?

Pozovite nas
REZERVACIJA